Zasebnost uporabnikov

Informacije o obdelavi osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je družba BIOLEK, specializirana prodajalna z zdravili, storitve in svetovanje, d.o.o., Godemarci 8, 9243 Mala Nedelja (V nadaljevanju: BioLek). 

BioLek se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletnega mesta www.baldo.si ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-1 in GDPR).

ssl varna povezavaSpletno mesto in prenos podatkov med uporabnikom in spletnim mestom je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

1. Kadar opravite nakup v spletni trgovini kot gost:

Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne trgovine Baldo.si, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih (Podatki registriranih uporabnikov).

2. Z registracijo uporabnikov v spletni trgovini:

Z registracijo na spletni strani www.baldo.si z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

  • podatki, ki nam jih sami posredujete ob registraciji ali kasneje ob dopolnjevanju profila;
  • podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik.

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

  • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo. Kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
  • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
  • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);
  • da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni trgovini za vse kupce.

3. Z prijavo na prejem elektronskih novic BALDO:

Na prejemanje e-novic se lahko naroči kdorkoli, tako da:

  • v prijavni obrazec na spletnem mestu vpišete svoj e-naslov;
  • ob registraciji uporabniškega profila označi kljukico v polju "Prijava na e-novice".

Naročnikom na e-novice bo BioLek na elektronski naslov pošiljal novice, obvestila o novih produktih, morebitnih posebnostih v zvezi s poslovanjem in aktualnih akcijah ter posebnih ponudbah.

Osebne podatke lahko BioLek obdeluje za namen pošiljanja e-novic do preklica s strani uporabnika.

Od prejemanja e-novic se lahko prejemnik kadarkoli odjavi na način, opisan v posamezni e-novici oziroma tako, da pošlje e-sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pisno odjavo na naslov: BIOLEK,, d.o.o., Godemarci 8, 9243 Mala Nedelja (Ljutomer)., registrirani uporabniki pa tudi v svojem uporabniškem profilu.

4. Ob obisku spletne strani:

Spletno mesto www.baldo.si uporablja spletne piškotke. Nekateri piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, se vam na računalnik naložijo takoj, ko na stran vstopite.Več informacij o piškotkih si lahko preberite tukaj.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

BioLek brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkril uporabnikovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

  • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima BioLek (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
  • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, tiskarju, pošti), - ti podatke obdelujejo izključno v imenu BioLek-a in za namene izvedbe storitve za BioLek. 

Veljavnost teh informacij

Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletnega mesta in trgovine www.baldo.si